Nuff

Twój Koszyk 0 0

Twój koszyk jest pusty

Polityka prywatności

Strona główna Polityka prywatności

Bardzo istotna jest dla nas ochrona Twoich danych osobowych i postępowania z nimi zgodnie z odpowiednimi przepisami prawa (w szczególności zgodnie z RODO - Ogólnym Rozporządzeniem o Ochronie Danych z dnia 27 kwietnia 2016 r.). Naszym celem jest umożliwienie Ci pełnej informacji i kontroli w zakresie przetwarzania przez nas Twoich danych oraz udostępnienie narzędzi pozwalających Ci skorzystać z uprawnień wynikających z przepisów prawa.

Jeżeli masz dodatkowe pytania dotyczące tego, jak korzystamy z Twoich danych osobowych, napisz do nas na podany adres e-mail: admin@nuff.pl

POLITYKA PRYWATNOŚCI

1. Kto jest administratorem Twoich danych?
Administratorem danych osobowych jest firma Nuff Respekt Łukasz Jarosiński, Warszawska 3/1, 42-202 Częstochowa, NIP 5732675450, REGON 240526153, Organ Rejestrowy: Prezydent Miasta Częstochowa.

2. Jakie dane o Tobie zbieramy?
Abyśmy mogli zrealizować Twoje zamówienie będziesz musiał wypełnić formularz. Zapytamy Cię w nim o Twój adres email, imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu (opcjonalnie),  hasło i login (te ostatnie w przypadku rejestracji).

Dane użytkownika potrzebne są nam do realizacji zamówienia złożonego w sklepie nuff.pl.

3. Czy sklep Nuff.pl dzieli się otrzymanymi informacjami z osobami trzecimi?
Nie przekazujemy danych osobowych swoich klientów żadnym osobom trzecim - wykorzystujemy je w celu realizacji transakcji - pobrania od Ciebie opłaty za zamówienia oraz wysłania Tobie zamówionego towaru.

Twoje dane mogą w tym celu być przekazane usługodawcom,tj. operatorom obsługującym transakcje płatnicze (Przelewy24, Paypal), przewoźnikom/spedytorom/brokerom kurierskim (pomogają nam dostarczyć przesyłkę do Ciebie).

Ponadto Twoje dane będą przekazywane podmiotom, które na nasze zlecenie przetwarzają dane osobowe naszych klientów, w zakresie koniecznym do hostingu stron internetowych Sklepu: nuff.pl

Usługodawcy nie są przez nas upoważnieni do wykorzystywania lub ujawniania jakichkolwiek danych, z wyjątkiem sytuacji, gdy jest to konieczne do realizacji usług w naszym imieniu, albo gdy trzeba się dostosować do uregulowań prawnych.

4. Czy chronimy Twoje dane osobowe?
Oczywiście, zabezpieczenie danych osobowych jest dla nas bardzo istotne. Dbamy o administracyjne, techniczne i fizyczne zabezpieczenia, aby chronić dane osobowe, znajdujące się w naszym posiadaniu, przed nieautoryzowanym ujawnieniem, wykorzystaniem, zmianą i zniszczeniem. Współpracujemy ze starannie dobranym dostawcą usług hostingowych, spełniającym normy certyfikatów technicznych i rygorystyczne procedury weryfikacji serwera. Standardowo stosujemy domyślne szyfrowanie połączeń HTTPS/SSL.

5. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych?

Każdy Klient ma prawo wglądu do swoich danych i ich sprostowania, edycji, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Sklep zapewnia możliwość usunięcia danych osobowych z prowadzonego zbioru, w szczególności w przypadku usunięcia Konta Klienta.

Klient ma prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących jego soby narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6. Pozostałe informacje

6a. Dane użytkownika potrzebne są nam do realizacji zamówienia złożonego w sklepie nuff.pl, w celu obsługi wymiany i reklamacji zakupionych przedmiotów i innych ewentualnych roszczeń.

6b. Podanie przez Klienta danych osobowych jest wymagane przez Nuff.pl w celu realizacji zamówienia złożonego w naszym sklepie. Konsekwencją niepodania danych osobowych wymaganych przez Sklep jest brak możliwości zawarcia i wykonania umowy kupna-sprzedaży.

6c. Dane osobowe będą przetwarzane jedynie w zakresie i przez czas wymagany przepisami prawa, w tym przepisami o rachunkowości.

6d. Podanto, jeżeli wyraziłeś zgodę na otrzymywanie naszego Newslettera, wykorzystamy Twoje dane (email) w celu wysłania Ci na wskazany przez Ciebie adres email zamówionej komunikacji mailowej. W tym wypadku zostaniesz dodatkowo zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter i będziesz musiał potwierdzić chęc jego otrzymywania kilkając w link z przesłanego maila.

6e. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym sklepem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje pytanie.

6f. Przetwarzamy dane osobowe Klientów odwiedzających nasze profile prowadzone w mediach społecznościowych. Dane te są przetwarzane wyłącznie w związku z prowadzeniem profilu, w celu komunikacji (odpowiedzi na zadawane pytania) z użytkownikami za pośrednictwem mediów społecznościowych, w celu informowania i promowania produktów i wydarzeń. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych przez Sklep w tym celu jest art. 6 ust. 1 lit. f RODO polegający na promowaniu naszej marki oraz budowaniu i utrzymaniu społeczności z nią związanej.

 

POLITYKA COOKIES
Sklep internetowy Nuff.pl używa plików cookies, by zapewnić Klientom bezpieczeństwo i efektywność korzystania ze Sklepu. Poruszając się po stronie Użytkownik Sklepu wyraża zgodę na wykorzystywanie przez Sklep plików cookies.

1. Czym są pliki cookies?
Pliki cookies są plikami tekstowymi przechowywanymi na urządzeniu Użytkownika odwiedzającego Sklep. Pliki cookies umożliwiają rozpoznawanie poprzednich preferencji Użytkownika odwiedzającego Sklep podczas kolejnej wizyty w Sklepie. Plik cookie nie zawiera ani nie gromadzi informacji.

2. Do czego Sklep wykorzystuje pliki cookies?
Sklep wykorzystuje cookies, aby dostosować stronę do preferencji Użytkowników, ułatwić nawigację po stronach oraz zapewnić bezpieczeństwo dokonywanych zakupów. Nie przechowujemy w plikach cookies danych osobowych lub innych poufnych informacji.

3. Z jakiego rodzaju plików cookies korzysta Sklep?
- Cookies sesji - działają tylko podczas przeglądania stron Sklepu umożliwiając tym samym prawidłowe ich funkcjonowanie. Są również wykorzystywane przez serwer do przechowywania informacji o działaniach, w przypadku zerwania połączenia z serwerem Użytkownik może wrócić w to samo miejsce na stronie.

- Cookies trwałych - pozostają na urządzeniu po odwiedzeniu Sklepu, co oznacza, że Sklep może zapamiętać ustawienia Użytkownika podczas kolejnych odwiedzin. Dzięki temu Sklep staje się łatwiejszy w nawigacji i zapamiętuje preferencje Użytkownika.

- Cookies podmiotów zewnętrznych - umożliwiają dostosowanie wyświetlanej strony do preferencji Użytkownika w momencie, gdy dokonuje zakupów.

4. Jak wyłączyć pliki cookie?
W każdej chwili Odwiedzający Sklep może zarządzać swoimi ustawieniami cookies. Ograniczenie przez Odwiedzającego stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne w Sklepie.

Jeżeli uważasz, że obecność plików cookie narusza Twoją prywatność, możesz je wyłączyć postapując zgodnie z ustawieniami w Twojej przeglądarce internetowej.